5 schoonmaaktips voor uw badkamer!

De badkamer schoonmaken, liever besteden we hier niet te veel tijd aan… Deze handige schoonmaaktips helpen u uw badkamer sneller schoon te maken én te houden.

Wisser

Om uw mooie glazen douchewand schoon te houden, zult u iedere dag na het douchen de wand even droog moeten maken. Hang een wisser op in uw doucheruimte als geheugensteuntje. Door het direct droog maken, voorkomt u dat kalk uit het water zich kan hechten aan uw glazen douchewand. Is de kalk al gehecht aan uw douchewand? Gelukkig hebben we daar ook iets voor…

 

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn verwijdert gemakkelijk kalk en is niet schadelijk voor uw glazen wand, keramische tegels en sanitair. Gebruik het in een emmer water als een sopje en spoel goed na. Daarna de wand of deur droogmaken met een doek of trekker. Kijk echter wel uit voor chroom en natuursteen, hier kunt u geen zure producten zoals schoonmaakazijn voor gebruiken.

 

Spiegel

Een spiegel kunt u het best schoonmaken met een licht vochtige, niet krassende doek. Wrijf de spiegel daarna droog met een schone droge doek. Een veel gewassen oude theedoek leent zich hier uitstekend voor en maakt de spiegel streeploos schoon. Uw spiegel zal vervolgens weer blinken!

 

Schoonmaakmiddelen

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen in uw badkamer. Deze beschadigen de oppervlakten, waardoor er nog meer vuil, huidvet, zeep en kalk aan uw mooie spullen kan hechten. Het is beter om een zacht schoonmaakmiddel te gebruiken, het liefst maar een heel klein druppeltje. Na het schoonmaken nogmaals afspoelen met helder water en tenslotte droogmaken met een doek.

 

Waterontharder

Een waterontharder, direct na de watermeter geplaatst, verwijdert nagenoeg alle kalk uit uw water en maakt het water heerlijk zacht. Zacht water kent tal van voordelen:

- Schoonmaken gaat sneller en makkelijker;

- U heeft geen last meer van kalkaanslag;

- U hoeft minder zeep, shampoo en wasmiddel te gebruiken;

- Uw huishoudelijke apparaten, zoals uw wasmachine en waterkoker gaan veel langer mee;

- Zacht water is ook zeer vriendelijk voor uw huid en haar.

 

Heeft u een specifiek schoonmaak probleem of wilt u graag een waterontharder in uw woning? Neem contact (http://www.franckvanvliet.nl/pg-31585-7-113223/pagina/contact.html) met ons op, wij helpen u graag verder!

2 Schoonmaaktips 2 Schoonmaaktips